tiistai 4. marraskuuta 2014

Krakat levolle ja pensselit ojoon!

Isänpäivä lähestyy, joten tässä on nyt taas parit isänpäiväkortit väännetty iseille. Mulla on isää tasan yksi - ja tietenkin maailman paras onkin! Nämä kortit menevät kuitenkin muiden isien onnitteluun. Kuten jokunen kerta sitten täällä totesinkin, isänpäiväkortteja sais olla niin montaa kun isääkin. Olis helpompaa, jos tuntis isit, joille kortit menee, mutta koska en, niin on tehtävä monia erilaisia.

Nämä mallit on löydetty netin ihmeellisestä maailmasta, kun etsiskelin inspiraatiota kortin tekemiseen.Viiksethän on nyt jotenkin "muotia". Printtipaidoissa, pipoissa, koruissa, kelloissa, laukuissa ja miesten kasvoilla pensseleitä. Tein töissä kuutosluokkalaisten kanssa isänpäiväkortit ja muutama heti hihkaisi että haluaa ehdottomasti tehdä viiksikortin - niinhän sitä sitten tehtiin!
Tämähän voisi olla myös kannanotto Movemberiin. Jos et tiennyt, Movember on kansainvälinen hyväntekeväisyyskampanja, jossa miehet kasvattavat itselleen viikset marraskuun ajaksi. Tarkoituksena on kerätä varoja ja lisätä tietoutta miesten sairauksista, kuten eturauhassyövästä. Hauska idea mielestäni!
Tämän kortin voisin hyvin kuvitella isälle, joka käyttää usein kravattia. Isänpäivänä kravatin voi heittää lepäämään henkarille, onhan juhlapäivä! Hyvin simppeli malli, mutta tähän ei olisi paljon muuta voinutkaan ympätä. Kätevä kortti käyttää silppuja pois.

Vielä en toivottele isänpäivää, on kutina että vielä voisi isänpäiväkortti syntyä. Kattellaan ja tsekkaallaan!

Satu4 kommenttia:

 1. Tosi hauskoja ideoita, tykkään erityisesti tuosta alemmasta. Itsekin heti katsoin, että tuohonhan on hyvä käyttää silppuja. =) Ja henkari on ihana, sopivasti vinksallaan. Pitäsköhän sitä jo ruveta miettimään oman isänsä korttia, aina nämä omat jää jotenkin roikkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,kiitos. Idea oli munkin mielesta sopiva toteutettavaksi. Ja joo, henkari sopii tyyliin, kun on muuten hyvin vähän mitään, niin saa se ollakin tuollainen.

   Poista
 2. Ihana tuo kravattikortti! Ajattelin itse teettää samantyyppisen kortin 2.luokkalaisillani. Mietin vain, että miten tuo henkari on kiinnitetty korttiin? Minkälaisella liimalla?

  -Meri

  VastaaPoista
 3. Kiitos Meri! Ja anteeksi, näin kommenttisi vasta nyt, kun onkin jo liian myöhäistä. Henkari ei itsessään ole millään kiinni kortissa, vaan henkari on ensin liimattu "kravattien" väliin ja sitten kravatit kiinni paperiin, niin henkari vaan "pysyy tuossa". Hankala selittää! :D Liimaksi ei taida riittää puikkoliima, minä todennäköisesti olen käyttänyt Glossy accentia, jota käytän korttiaskarteluissa, jos tarvitsen nestemäistä liimaa. Mutta mikä tahansa nestemäinen liima asiaa varmasti saman asian. Kouluillahan se usein on se tuttu ja turvallinen Erikeeper. =)

  VastaaPoista