maanantai 3. marraskuuta 2014

Suut makiaks!

Suut makiaks, sanoi Pallivahan muorikin.
Viime vuonna hurahdin suklaa- ja tuikkukortteihin ja sama linja näyttäis jatkuvan. Viime vuonna ensimmäisiin suklaakortteihin sain tuhrattua niin tuhottomasti aikaa. En edes käsitä, miten niihin meni niin kauan. Tein pohjan päälle kartonkipalat, joiden päälle vielä paperit. Sekä paperit että kartongit mustetin reunoista ja koska mitatkaan eivät tulleet takaraivosta, mittailuun sai kulumaan mahdottomasti aikaa. Nyt tuntuis käyvän vähän iisimmin. Nopeuttaa kummasti tekemistä, kun olen jättänyt turhat kartongit alta pois ja kaikkia kortteja en mustetakaan, ainoastaan ne joiden tyyliin se on välttämätöntä tai ihan vaan jos sillä hetkellä tuntuu huvittavan.
 Toisessa kortissa komeilee Kraftin Kimmien Eva, joka on lumenluontihommissa. Toinen kortti on tehty käyttäen kuviopapereita.    


Olen aina käyttänyt kiinnitykseen satiininauhaa, mutta kunhan saan hankittua ohutta magneettilevyä, aion kokeilla sellaista sulkumekanismia.

Jos tätä blogia luette, tuutte varmasti vielä kuulemaan tämän joulun "pakettikorteista". Niiksi näitä voisi mun mielestä kutsua, kun mukana on pieni lahja. Suklaa tai tuikut on helppo,mutta voihan sinne muutakin keksiä. Karkkejakin on niin monenlaisia. Näissä on käytetty noita pieniä suklaalevyjä, mutta juuri työn alla on kortti, johon mahtuu 6 enkeli-, tonttu- tai joulupukkipatukkaa. Oli tarkoitus se tehdä tässä illalla loppuun, mutta kun heräsin päikkäreiltä(voiko niitä enää siksi kutsua tähän aikaan illasta?! ;) ) kymmentä vaille kahdeksan, niin meni vähän pasmat sekaisin.

Mulle nämäkin ovat kortteja ja olenkin ajatellut osallistuvani haasteisiin, jos vaan saa muuten aiheen sovitettua näihin. En kuitenkaan tiedä, miten haasteissa suhtaudutaan näihin, ovatko nämä sitten kortteja??

Tuo aiheen ja kuvan sovittaminen on kyllä vähän haasteellista näihin pitkulaisen mallisiin kortteihin. Moni leimakuva ei ole pitkulainen, joten kuva on hankala saada sovitettua tai sitten ei saa paljon mitään muuta mahdutettua.

Suklaakortti-inspiraatioita tarjoaa Satska

6 kommenttia:

 1. Voi näillä suklaaKORTEILLAKIN osallistua haasteisiin. Ja aina ei vaadita just tuota korttia, paperiaskarteleminenkin riittää :)
  Mie teen suklaakortit yleensä niistä isoista joulusuklaalevyistä, joten paperia kuluu ja kaikkea muutakin "se syö" ihan kivasti Ü

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiva kuulla. Yksi tuolla odottaakin haasteeseen osallistumista. Minä käytän usein Bazzil-kartonkia(taitaa olla 30cm*30cm kokoa) niin siitäkin jää typerän kokoinen lirvu, kun tekee näitä. Niitä paloja ei saa hyödynnettyä kortteihin enää. Jos mulla jo näin pikkusuklaalevyjen kanssa, voin kuvitella miten isommat kyllä syö matskua. Mutta onhan ne kyllä sitten näyttävätkin! :)

   Poista
 2. Tällaista olisikin kiva kokeilla! Saat joskus kädestä pitäen näyttää, miten nämä mittaat ja taittelet. Tykkään kovasti näistä räväköistä väreistä, ihanan raikkaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä kokeilla! Ensimmäisessä voi mennä hermo, mutta jo seuraavat koukuttavat. Ehdottomasti voin näyttää joskus mallia.

   Poista
 3. Ihqut värit! Vai pitäiskö sanoa "herkut";)
  Kiva idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niinu! Näihin vähän jää koukkuun, kun pari tekee. Jos yhtään kiinnostaa kannattaa kokeilla. ;)

   Poista