sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Pussukkaveheje

Hallå där!

Se on Satu kun taas pölisee täällä! Tulin esittelemään mahtavaa...(mietin oikeaa sanaa)...alustaa laitetta, alustaa, laitetta. Laitetta, jolla leikataan ja nuutataan saumoja. Lopputuloksena itsetehtyjä pieniä lahjapussukoita.

Nähtyni tämän ja muutaman muun mahtavan leikkurin Lumikellot nimisen yrityksen kojulla, Seinäjoen käsityömessuilla, en meinannut malttaa kiertää messuja loppuun, kun oli niin kova hinku päästä kotiin kokeilemaan laitetta. Kojulla oli siis myös muutama muunlainen alusta(laite), jolla tehdään erilaisia lahjarasioita ja -pussukoita. Yritys myi myös erilaisia kaksipuoleisia papereita, jotka sopivat erityisesti lahjatuotteiden tekoon. Kaksipuoleiset paperit ovat erityisen käteviä näissä tuotteissa, koska useimmissa rasioissa tms. kumpikin puoli näkyy. Toki myös ihan "tavalliset" paperit käyvät näiden tekoon.

Sanoista kuviin, antaa kuvien kertoa lisää...

Tässä kuvassa valitsemani paperi leikattu oikeaan kokoon ja mahtava ihmelaite.


Tässä kuvassa paperi "punchattuna" ja nuutattuna, valmiina koristeluun, taitteluun yms.Valmiit pussukat. Laitteessa on rei'itystoiminto, jotta pussukoihin saisi myös kantonauhat/narut niin halutessaan.


Innostus on aavistuksen laantunut, kun tajusin, miten pieniä pussukoita näillä ainoastaan saa tehtyä. Mutta siitä mielettömästä alkuinnostuksesta on ollut vähän varaakin laantua, ja olen silti vielä tyytyväinen hankintaani. Onhan se kivaa kun saa kortin ja lahjapussukan samaa sarjaa.

Minä jo hädissäni varmistelin yrityksen myyjältä, jotta saahan näitä muita laitteita ostettua myöhemmin jostain, kun en nyt samalla kertaa halua (oikeasti: pystynyt rahallisesti) ostaa näitä kaikkia malleja. Minä en ollut aiemmin törmännyt vastaavanlaisiin alustoihin ja siksi kai niin innoissani ol(i)enkin.

Pussukoitahan pystyy siis tekemään mistä vaan paperista, tai ohuemmasta kartongistakin, kunhan leikkuri lävistää sen. Halutessaan pussukoihin voi tehdä reiät, josta pujotetaan kantonauhat/narut. Itse en ole nauhallista kappaletta vielä kokeillut. Pussukoitahan on varaa koristella ihan niin paljon kun sielu sietää, mutta monessa tapauksessa se on varmasti turhaa, koska mikäli käyttää kaunista paperia, olkoot se pääroolissa. Nyt vähä kokeilun vuoksi lähdin toista pussukkaa koristelemaan, normaalisti en kyllä malttaisi noita vanerileikkeitä käyttää pussukoihin.

Mainitsinkin jo, kuinka Lumikellot-yrityksellä oli myynnissään kauniita kaksipuoleisia kuviopapereita. Esimerkiksi kaksipuoleiset marjapaperit jäivät vähän vaivaamaan. Sillä kertaa en kuitenkaan malttanut kotiuttaa kun yhden paperipakkauksen. Valitsin pakkauksen, jossa on metallivärisiä papereita(kuvassa). Toisella puolella paperia on lumihiutale/kukkakuviointia ja vaihtoehtoisesti, joko kultaa tai hopeaa paperin toisella puolella. Ajattelin, että nämä olisivat ehkä monikäyttöisimmät paperit.

Johan tuli sellainen mainospuhe, että voisi luulla tämän olevan Lumikellojen sponsoroima, sitä se ei kuitenkaan ole. Olen vain niin innoissani uudesta löytämästäni askartelulaitteesta, että haluan antaa teille mahdollisimman tarkan kuvauksen tuotteesta. En kyllä pahaksi pistäis ollenkaan, vaikka Lumikellot tästä hyvästä laittaisi kiitoksena tulemaan jonkin toisen lahjatuotteen tekoalustan, välineen, laitteen, alustan, laitteen, alustan, laitteen, alustan, laitteen..... ;)

Satu the pussukoiden valmistaja


4 kommenttia:

 1. Herttin teeraa kuinka kätevä vehje! Aivan mahtava! Eikä se mitään haittaa, että pussit ovat pieniä, pienet lahjat ovat yleensä parhaita. Menen heti etsimään Lumikellojen nettisivua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö kuule! Aivan tärinäs oon tuosta. Ja niin ihme, miten ei oo missään osunu silmään, vaikka kyllä paljo tulee näitä juttuja netistä kattottua.

   Poista
 2. Siis tuohan on palanen Scor-Palista? :D Scor-Pal on mullakin, sillä on niiiiiin hyvä tehdä kaikkia teknisiä kortteja varsinkin. Niitähän mä tykkäsin kauhiasti väsätä :) Scoring tool... Mä kattelin aina (ja vieläkin) juutuupista Beate Johnsin tuutorivideoita, ja Beate aina käyttää tuota Scor-Palia. Pussukat on ihania, onnea oivasta laitteesta!!

  VastaaPoista
 3. No joo, tavallaan! Tuos on vaan lisänä tuo leikkuri. Se Scor-pal on kyllä kans nasta laite. Mä oon aina pihdannut sen kanssa, kun mun leikkuriin saa sen nuuttauspäänkin, mutta eihän se sama ole. Voi pitäiskin kokeilla joku tekniikkakortti pitkästä aikaa. Kiitos myötäilakoinnista! :)

  VastaaPoista